19 November 2014

Vitamin dari sumber bawang putih : Garlic

banyak khasiat bawang putih

Semua orang mesti kenal bawang putih kan? Rasa-rasa kalau nak makan macam tu jer, larat ke nak kunyah? dengan bau nye lagi? kalo diana memang surrender lah gamaknya. Walaupun  kita tahu bawang putih tu banyak khasiatnya. Jadi dengan itu, Shaklee dah siap-siap rumuskan satu fomula Vitamin Garlic untuk kita semua.

Apa itu Vitamin Garlic?
Diperbuat daripada bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik diCalifornia, USA diwaktu musim panas.

Dihasilkan secara eklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin Aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak  herba (Rosemary dan spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 100mg ekstrak garlik tulen yang menyamai denagn 2 ulas garlic segar.


Manfaat/Fungsi Vitamin Garlic

1. Mengandungi Spearmint
 Mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.

2. Sebagai antibiotik yang selamat dan semulajadi.
Garlic adalah antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka oanjang untuk mempertingkatkan sisten imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit sperti selsema, kulat, kuma, virus dan yis candida.

3.Menghalang Alergi
Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selsema, hepatatis.

4. Mempertingkatkan sistem Penghadaman
Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menetang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik

5. Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi
Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

6. Detoksifikasi
Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hato oleh bahan kimia.

7. Menurunkan kolestrol
Menurunkan Kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari

8. Mencegah kanser
Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser-Nitrosamine.

9.Mentabilkan Glukos
Menolong menstabilkann gkukos di dalam tubuh kita.


Pengambilan dose yang diperlukan

untuk kesihatan yang optimum
2 tablet sehari selepas makan

Untuk radang dan alergi
2 kali sehari, 2 tablet setiap kali makan

untuk kanser, darah tinggi dan hyperlipidemia
2-3 kali sehari, 2 tablet setiap kali

 
*******PENAFIAN: Untuk pengetahuan sahaja. Sila dapatkan nasihat doktor atau

pakar perubatan bertauliah mengenai kesihatan anda.***********

SID NO 914467

FB : mar diana


No tel : 0193250676

No comments:

Post a Comment