27 June 2014

Cerita Basic H Vs Cat Minyak



        Alhamdulilah, ari ni selesai menyiapkan kerja-kerja terakhir sebagai agen insuran. Jangan tak tahu diana ialah seorang agen insuran. So bulan ni, bulan terakhir menyiapkan keje-keje pending customer. Pada diana tanggungjawab tu satu amanah, jadi kene siapkan dengan penuh rasa tanggungjawab.Selesai mengambil rekod patient di Hospital Tunku Jaafar, Seremban. Alhamdulilah.
    Full stop cite psl insuran..kite move on dengan perkongsian diana. Ahad yang lepas diana sekeluarga ke Banting, umah pakcik sebelah en suami. Pakcik ni nak set resdung, set kempiskan perut dengan set sakit pinggang. Kami bertolak dari Gombak dalm pukul 4.30 ptg. sampai sana nak dekat pukul 6. So borak punya borak...pakcik tu belilah semua set-set tersebut.
     Hingga ke mlm jugaklah kami lepak kat umah pakcik. Dalam borak-borak tu sampai x sedar si haikal main cat..WADUHHHH!!!. main cat minyak..penuh tangan dengan kaki. so si haikal balik umah dengan cat-cat tu.Sampai umah pun dah pukul 12 malam. so terus masukkn haikal dalam buai.

Tangan yang penuh cat

Dalam kepala dok pikir-pikir apa kata try cuci pakai Basic H. Nak tahu berkesan ker tak kenelah sendiri cuba kan. So diana cuba. amik span, then titiskan kat bahagian yang kene cat tu..tp kene tonyoh skitlah...tp jgnlah kuat sangat. Sebabnye kalo spesis mcm haikal ni kene buat sehabis lembut, kalo tidak..die akan bangun tido, bile dah bangun lagk sussah nak cuci. Hok yang kaki pun diana gunekan cara yang sama.

Cat dibahagian kaki

   Tak sampai 10 minit menyental kesan cat ni..dah hilangpun. WOW majic kannn. Nak tahu kene cuba sendiri. Rasa KEHEBATANNYA sendiri. Tak rugi beli sebotol tahan 2-3 bulan.  Yg bestnye lagi basic H ni...TIADA BILAS, TIADA SISA, Formula bebas Coretan. Maksudnya di sini, kalau kite buat untuk cuci lantai kite tak perlu bilas dengan air biase. macam tu jugak kalau kite cuci lantai, tandas, atau cuci kesan-kesan terkena cat. Yang pastinye SELAMAT & TIADA KESAN SAMPINGAN.


Bersih sesucinya. yang pasti SELAMAT dan BERKESAN

Insyaallah.

Kalo sape-sape nak cuba blhlah hubungi diana.

I'm Diana. Your Shaklee Independent Distributor at Gombak, KL/Selangor./ call 0193250676/fb Mar diana

26 June 2014

Basic H tak kenal maka tak cinta

 BASIC H ORGANIC SUPER CLEANING CONCENTRATE

Siapa yang masih tak tahu, tak pasti, tak kenal dengan BASIC H ni lagi? Sila tonjolkan diri...heheheh.Diana pun baru jugak berkenalan dengan BASIC H ni. Lingkungan 6 bulan yang lepas. Sekali gune terus jatuh cinta maaaa. 

Meh dok rapat-rapat..buntangkan mata besar-besar..fokus...hihihi....

Basic H Organic
Secara am nya Basic H adalah apa yang kita perlukan untuk beribu-ribu pekerjaan isi rumah. Berkepekatan yang tinggi sehinngga 16 auns membuat sehingga 48 gelen pembersih berkuasa apabila bercampur dengan air. Pembersih Serbaguna ini boleh digunakan untuk mencuci lantai, mencuci tandas, toilet, membersihkan kotoran-kotoran minyak di dapur..dan macam-macam lagi. Macam diana sendiri, Basic H ni diana gune untuk mencuci baju sekolah anak pompuan diana. Hanya menggunakan setitik-dua then rendamkan semalaman. Kotoran pasti senang untuk ditanggalkan.
Basic H dan kegunaanya


Tahukah kamu?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh menganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neutrotoksin dan bahan yang merensakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci  kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Pekatan pencuci Super Organik Basic H tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan bahaya yang lain.



Perbezaan Shaklee

SENTIASA SELAMAT
SENTIASA BERKESAN
SENTIASA MESRA ALAM
●Tidak bertoksik
●Tanpa gas beracun
●Tanpa Bahan Kimia Berbahaya
●Tanpa Bahan pewangi
●Lembut pada Tangan
●pH Seimbang
●Tanpa Klorin
●Berkesan untuk menanggalkan ●kotoran berminyak
Kepekatan berganda
●Ramuan semulajadi yang diekrak daripada jagung dan kelapa
●Biorosot
●Tanpa Fosfat
●Bungkusan yang boleh kitar semula
●Tanpa Bahan Pewarna
●Selamat untuk system septik dan pembentungan


   
So rasa-rasa dah boleh jatuh cinta lum dengan basic H ni?

sebelum nak jatuh cinta kenelah kenal-kenal dulu kann
meh pakat-pakat beli sebotol dengan harga Retail Price RM46.00 tahan 2-3 bulan tau.







I'm Diana. Your Shaklee Independent Distributor at Gombak, KL/SElangor./ call 0193250676/fb Mar

24 June 2014

nasib ado 'herbal Blend'



Ajaibnya Herbal Blend®
Multi-Purpose Cream  



Bercerita pasal Herbal Blend Multi-purpose Cream ni, diana tertarik nak berkongsi cerita  pasal  AJAIBnya cream ni. Tapi sebelum tu sesiapa yang masih tak kenal, tak perasan, tak tahu, pasal betapa Hebat dan bestnya cream multi-purpose ni..jom diana perkenalkan.


Herbal Blend-multi purpose yg cepat out of stock




  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. 

Ari ni diana nak konsikan betapa ajaibnye krim ini.

Kenapa diana kata krim ni sangat AJAIB?

kira-kira seminggu yang lepas, anak diana Amar Haikal naik ruam/eczema kat bahagian buntut. Sebelum ni dia pernah kene mcm ni..tp on off. Tapi kali ni

naik ruam dan bintik-bintik merah
terus menerus. Diana terus sapu kan dengan HERBAL BLEND. Tapi makin disapu, makin menjadi ruam si haikal. Termenung sebentar dok pikir mcm mn nak buat lagi ni.Seharian berpikir. Diana buat andaian sendiri, Haikal ni mungkin 'healing crisis'. Sebab yang pertama die baru consistent minum susu formula dalam masa yang sama baru consistent minum meal shakes. Sebelum ni diana kasi minum meal shakes tapi on of sbb die breastfeed, kalo nak kasi meal shakes kene tembak pakai picagari. so ade perasaan malas di situ.

so ape yang diana buat untuk langkah seterusnya.