09 August 2014

GLa Complex - Mampu kecutkan CYSTCYST dan Wanita tidak dapat disanggah lagi. Ade pendapat mengatakan CYST adalah bukan sejenis Cancer dan ia boleh dirawat. Dan ada jugak pendapat mengatakan sekiranya CYST tidak dirawat dengan kadar segera boleh juagak membawa maut.


CYST ovary terdiri dari bermacam jenis

Serous Cystadenoma of ovary - kandungan nya air - cyst ini besar , macam hamil 9 bulan  

Ramai orang bingung tentang jenis2 cyst dalam kilang ovary, mana satu yang merbahaya, malignant (jenis kanser) , benign( bukan kanser) , yang merosak benih dan peranakkan (endometriosis) dan yang boleh hilang tanpa rawatan (follicular cyst)


Cyst adalah sejenis tumbuhan dalam kilang ovary. Mengapa ia digelar cyst?  Sebabnya tumbuhan in mesti mengandungi cecair/fluids, samaada air, cecair becampur perotin, darah beku, darah haid , minyak dan lemak, lendir. Ia bolih disertai dengan tumbuhan daging yang munkin jenis kanser, rambut , cartilage, tulang dll
1. Follicular cyst . mengadungi air, bermula sebagai karung telor tetapi tidak pecah pada  waktu subur/ovulation, ia terus membesar kadang melebihi 5 cm. Biasanya akan pecah sendiri tanpa perlu bedah dan airnya diserap badan. Tidak perlu dibedah.


2. Corpus luteal cyst - Bermula dari bekas kantung telor yang telah pecah/ovulation dan kehamilan telah berlaku. Peranan corpus luteum ialah untuk menguatkan kehamilan diperingkat awal sabelum uri mengambil alih peranan tersebut kemudian. Kadang2 ia membesar sehingga 8 cm. Jangan takut, kerana biasanya cyst ini akan pecah sendiri dan cecairnya diserap badan.
 


3. Hemorrhagic cyst - cyst yang mengandungi darah, ia bolih bermula dari follicular atau corpus luteal cyst, perdarahan berlaku kedalam cyst atau pecah dan darah melempah merata dalam perut menyebabkab kesakitan yang kuat. Perlu pembedahan cemas.


4. Ruptured ovarian cyst - menyebabkan kesakitan dan perlu dibedah secara cemas.5. Endometriotic cyst of ovary - mengandungi darah kotor, merosak ovary, saluran fallopio dan rahim.. Perlu bedah.
  
RAWATAN bersama Shaklee: 
Sejauh manakah kebenaran dan keberkesanan GLA COMPLEX dalam membantu mengecutkan CYST?

Jom diana Sharekan beberapa testimoni 
No comments:

Post a Comment