11 May 2015

suppliment bantu kuatkan sistem imun

Asslamulaikum

Halo! Halo!


Pernah dengar tak "suppliment bantu kuatkan sistem imun"


Bunyi macam tak logik je kan. Tapi inilah hakikat sebenar yang berlaku kat anak Diana. 

Dulu-dulu masa Haikal berumur setahun, dia selalu demam, selsema dan  batuk. Sampai satu tahap diserang asma. Keje kami suami isteri ulang alik klinik jelah.Lega untuk seminggu dua je. Then haikal selsema semula. Memang masa tu antibodi Haikal sangat worst.


Agak tragis jugak masa tu, sebab Diana sentiasa kene on leave. Yelah nak tinggalkan umah pengasuh pun tak sampai hati. 


Bila sampai satu tahap, Diana terpikir ada baiknya Diana ikhtiar dengan suppliment. Diana bermula dengan meal shakes, nutriferon dan vitamin C.



Untuk pengetahuan semua, Nutriferon is very-very-very superb. 

Bukan setakat kanak-kanak jer boleh makan, orang dewasa pun boleh. Bukan sahaja bagus untuk demam, selsema tetapi kalau diserang batuk pun boleh amik. Kalau kene demam denggi pun boleh amik. Ia mampu mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari. Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh.


Nurferon ni berbentuk serbuk. Boleh dibancuh dengan air atau dimakan macam tu je. 

Serbuk nutriferon


Cara pengambilan nutriferon shaklee

Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 paket sehari
( tuang kedalam mulut terus/campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa)

Sewaktu rawatan influenza & kanser : 1-3 peket sehari. Lebih apabila diambil bersama vitamin C

Untuk kanak-kanak :Berikan secubit setiap hari hinggan sembuh. boleh diambil secara terus atau bancuh dengan air dan di minum. 1/2 utk kanak-kanak 6 tahun ke atas dan 1 stick untuk 12 tahun ke atas sehingga dewasa.




Hakikatnya, sekarang kalau anak beranak demam, selsema batuk...kami hanya sumbat bercubit-cubit nutferon. Hihihihi.......



Ternyata berkesan!




Mereka pun kata begitu!


11 comments:

  1. Replies
    1. Ahah...anak2 akk memang sumbat nutiferon je kalau demam. Setakat ni alhamdulilah.

      Delete
  2. yep.. orang dewasa pun elok kan makan vitC..
    elak demam n everything..

    ReplyDelete
  3. sekrg ni apa pun blh janji rm ada ...

    ReplyDelete
  4. sekrg ni apa pun blh janji rm ada ...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. sangat setuju. Dulu masa Diana muda-muda tak heran pun suppliment. yelah sebab sihat kan. Tapi bila dah terkena baru tergadah. Betul ke Diana nya bidalan tu....

      Delete