14 May 2015

9 perkara menarik di alam UNIVERSITI

Assalamulaikum...............semua!


Tetiba rindukan suasana masa belajar kat Uitm dulu. Serius masa belajar adalah sangat seronok, sedap, manis...apa lagik...orang kata tak perlu tambah perasa pun. Memang enjoy! Hanya fikir quiz, test, assignment, exam.........


9 perkara menarik di alam UNIVERSITI


1.Kalau pilih room mate, Diana tak kan duduk dengan orang  yang sama Course dan sama kelas. Diana akan lari sejauh-jauh mungkin. Hahhaah. Tak suka ok. Sebabnya, psiko kut kalau nengok dia orang asyik belajar je.Nampak sangat aku ni pemalas nak belajar. Ha hahhha.hahh


2.Dulu-dulu glamour tau sumbat telinga dengan walkman. Orang kata kalau tak de walkman, ni tak da mood nak study kut. Sambil study, sumbat telingan dengan Walkman...sambil menyanyi dengan bangganya. Terlalak, terlolong orang kata. Ada aku kisah? Baru ada feel nak study.



3.Pastu, Diana ada satu tabiat. Sehari Diana akan tukar baju sampai 2, 3 pasang ke kelas. Contoh kalau kelas pukul 8 hingga 12 tgh, Diana pakai baju kurung bewarna hijau. Nanti bila datang kelas petang, Diana akan tukar baju lain. Yang Fresh. Tak de maknyanya Diana nak pakai baju yang sama. Bukan Dianalah gamaknya.


4.Pastu Diana ada banyak pasang kasut. Banyak. Sampai berpasang-pasang. Mengalahkan orang dah bekerja. Punya gila sopink kasut ketika itu. Sekarang? Wassalamu...ada lah 2, 3 pasang je. Dah lama retired mengumpul stok kasut.
Ha..haha..haha... baik buat bayar tusiyen anak. Kann?


5.Lagi, Diana tak suka belajar last minit. Diana memang ada buat jadual belajar. Untuk mengelakkan belajar last minit ketika nak exam. Maklumlah 'awak' tak berapa nak cerdik. Membuat jadual waktu adalah satu KEWAJIPAN bagi Diana. Nak-nak Diana memang tak boleh  belajar last minit ni. Rasa fakta berebut-rebut nak masuk.


6.Kat hostel, Diana tak menyimpan stok-stok makanan ringan macam roti, biskut atau any junk food. Sebab Diana 'manusia nasi'. (^_^). Kwan-kwan pun dah naik faham.



7.Lagi satu, kalau dapat bilik yang katil 'double decker' tak suka duduk yang bawah. Sebabnya..nanti semua orang suka melepak atas katil i tau. Isyyyyy! Pantang kut! So lebih baik pilih katil atas. Selesa sangat!



8.Dan pensyarah yang paling Diana suka dan serasi ialah..Pn Norhawani...Walaupaun dah 10 tahun meninggalkan Uitm, tapi masih segar nama pensyarah ni. Really miss her!



9.Pakwe? No cuple-couple masa belajar ok! Hahhaha...kami dah couple dari alam sekolah lagi. Cumanya masa further study tak sama Universiti. Cinta jarak jauhlah konon.



Lagi..lagi...nak kene recall. 



Untuk malam ni...cukup sekadar ini........






Apa cita menarik anda semasa di alam UNIVERSITI? Jom kita kongsi-kongsikan?






Pesanan Ringkas/ : Bulan ni promosi OmegaGuard, Vivix, Pronatal set, Post Natal set. Promosi hebat, Jualan hebat sehinga ujung bulan ini.









Terima kasih dengan setiap kunjungan anda di blog ini.

14 comments:

  1. Yan tak sampai ''u".. Som je :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Yan...zmn sekolah pun best apa? Nanti kita cite zmn sekolah pulak yer.

      Delete
  2. sy rindu nk g lecture smbil usha2 secret admire hahahaahah

    ReplyDelete
  3. saya n the geng selalu kacau seorg budak lelaki taraf adik dgn motornya sampai dia malu2 kucing ...

    ReplyDelete
  4. saya n the geng selalu kacau seorg budak lelaki taraf adik dgn motornya sampai dia malu2 kucing ...

    ReplyDelete
  5. saya n the geng selalu kacau budak lelaki taraf adik dgn motornya ... hahahaa

    ReplyDelete
  6. Tak sempat merasa hidup kat U. Sesak sgt family time tu..huhu..setakat lihat dr jauh bila kengkawan ramai2 masuk U.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pe2....nanti kita cita psl zmn sekolah...lgk best

      Delete
  7. best kak... hihihih.. saya skrg final exam ni...suka study last minute.... 2 hari 10 chapter nak hbskan..hihihiih... sampai bawak ke alam mimpi.. :D salam kenal kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kenal

      Best kan! Akk x blh study last minit. Haru biru dibuatnya...

      Delete
  8. wow.. bercinta dari skolah ? tabik spring hahaha..
    katil kat uni ada double deck ke ? tau kat uia katil kat atas tp bawah meja study..
    x rela i katil dua tingkat hahaha..

    part tukar baju tu serious rajin sungguh.. kalo CT kelas smpai malam still satu baju jugaklah.. sbb x brpeloh pun.. lepak surau.. cafe semua ada ekon..
    paling rajin adalah bawak pencuci muka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah....jodoh itu rahsia Allah....

      Ye..ye...kalau dekat Uitm dulu-dulu ada katil double deck tu. Mujur akk ni kecik sikit..tu yg selalu order katil atas. dan plaing best tak de sapa akan panjat yg atas.....

      habit kut...tukau-tukau baju ni. Nak2 stok bjmkurung bebelas pasang...cukup untuk stok seminggu. Akk dulu g kelas di bawah pancaran cahaya matahari. Memang basah-basah ketiak dik weiiii...so wajib tukar2 baju ni.....

      Delete