12 June 2015

Sibuk sesibuknya

Assalamualaikum......


Busy Tahap gaban!


Whatsapp di antara Diana dengan  Sha ( member opis lama).

Diana : Sha, are you ok? Awat senyap je.

Sha : Tak cukup tanah nak lari....

Diana : Hahahah....aku pun sama. Banyak keje! Bertingkek-tingkek.....


Actually Sha ni member lama masa keje di firm arkitek dulu. Sekarang kami keje berlainan company. Cumanya opis sebelah menyebelah. Jadi bila time lunch hour tu selalulah together-together. Cuma lately dah jarang-jarang dapat makan bersama. Sibuk!



Kami berdua hari-hari macam lipas kudung. Tak cukup napas nak bernapas. Tak cukup tanah nak berlari.Macam tu lah gambarannya keje kami di opis. Bos nak siap keje on time. Macam nak tercirit dibuatnya. Mana nak kene buat keje luar opis, keje dalam opis lagi. Huhuhuhu. Last-last termenung di jendela. 

Pemandangan dari jendela.......


Sampai satu tahap kadang-kadang terlupa nak makan vitamin-vitamin kesayangan hamba. Bila tekanan keje banyak, Diana WAJIB amik B-compleks. Sebab B-Compleks bertindak sebagai  anti-stress. Lagi satu takut jugak kene serangan sakit jantung diusia muda. Muda ke lagi? Perasan lebih......


La ni.....penyakit tak kenal usia. Muda-muda remaja pun dah ada kene serangan sakit jantung akibat dari keadaan sekeliling. Selain daripada gaya hidup serta pemakanan yang tak seimbang. 

Jadi langkah-langkah berjaga diperingkat awal perlu dititik berat kan. Walaupun pada hakikatnya  sakit, ajal maut, jodoh  semua di tangan Tuhan.




Sesibuk mana pun mama D. Hidup mesti enjoy!



Selfie!

Sebenanya seumur hidup Diana nilah  kali pertama berselfie....hahhaha..ni pun sebab salah sorg member Diana sibuk nak nengok Diana menggayakan  shawl ni. Main belit-belit je.



Jumpa lagi!

Bai!





Terima kasih dengan setiap Kunjugan anda di blog ini.








16 comments:

  1. salam. hee chanteknyer makk ;p

    ReplyDelete
  2. Diana...sibuk mcm mana pun jaga kesihatan ye

    mama D still young lah

    ReplyDelete
  3. akak yg tak koje duduk rumah ni sebuknye kalah ahmat maslan...apetah dgn ko dik yg sebuk kat opis pastu sambung kat rumah pulak...mesti penatkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi....apa nak buat Kak...nilah asam garam org bekerja....telan jelah..sementara nak tgu hari bersara...hihihi

      Delete
  4. supplement tu lah yg membantu beri enegy bila byk kerja selain krgkan stress ... dah bekerja mmg lah busy .

    ReplyDelete
  5. welcome to dunia selfie.. heehehe

    ReplyDelete
  6. serius first time selfie?wefie selalu kot.hehe..

    busy sgt tu sampai tak cukup tanah nak lari..keja kan..kena dahulukan..kawan2 bila free baru together lunch bersama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Kak! Malu nak berselfie...welfie pun jarang2 Kak..tu bile berselfie...jd mcm patung kayu...hi...hi

      Delete
  7. kerja tu kerja jugak kak oooi.. kesihatan kena jaga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akk sentiasa mjga kesihatan dik! Nak ngk akknye koleksi suppliment? (^_^)

      Delete
  8. Selamat melunaskan kerja, Diana :)

    ReplyDelete